Banderoller/vepor

 

En företagsbanderoll som är representativ för företaget drar till sig uppmärksamhet och fungerar även bra som vägvisare.  

Banderoller är idealiska som tillfällig reklam som informerar om till exempel projekt, events, erbjudanden, reklamkampanjer eller också för att informera om pågående byggnation eller renovering där man klär in fasad med banderoll i storformat.
En banderoll kan även användas som tillfällig skyltning i väntan på en ny permanent skylt.

Vi tillhandahåller banderoller i olika utföranden och material. Beroende på banderollens ändamål finns det olika material som lämpar sig olika bra utifrån förhållandena.
Olika material och dess struktur kan också uppfattas olika utseendemässigt.
Ska banderollen till exempel ses från nära håll respektive från långt håll, eller ska placeras inomhus eller utomhus, finns det olika material som smälter och passar in bättre än andra beroende på var den ska placeras.
 
Några exempel på material:
 
Mesh, perforerad väv, PVC
Mesh är perforerat material och släpper därmed genom vind.
 En banderoll i ett homogent icke perforerat material i storformat rekommenderas i vissa fall ej beroende på placering av naturliga skäl, det vill säga på grund av vinduppfångning vilket kan ge slitage etc utan då rekommenderas istället mesh.
Mesh rekommenderas även vid mindre format i blåsiga förhållanden samt fungerar utmärkt för all inomhusanvändning.
Mesh är ett lättviktigt men mycket starkt material. Materialet är mer genomskinligt än andra banderollprodukter.
Viktigt att notera är dock att en perforerad banderoll även släpper genom solljus och i vissa fall kan det innebära att banderollen blir svårläst om den är upplyst bakifrån av sol, beroende på hur byggnaden är placerad.
Sitter banderollen på en fasad som är under renovering eller byggnation är det vanligt att där redan sitter en så kallad skyddsvepa vilken då hamnar bakom banderollen och motverkar detta.
 
Plastburen tät väv, PVC
Vattenavstötande slitstarkt material som fungerar utmärkt för utomhusbruk.
Banderollväven har en slät yta och ger en bra färgåterivning.
 Banderoller i plastburen väv används mestadels utomhus och för banderoller i mindre format med tillfälligt budskap.
Plastburen väv finns i olika tjocklekar som påverkar slitstarkhet och till banderoller som vi tillhandahåller används mycket hög kvalitet.
För banderoller i storformat används mestadels mesh och för banderoller för inomhusanvändning som betraktaren ser från nära håll används ofta ett mer estetiskt tilltalande material som exempelvis fiberpapper/Softwave eller tunn textil som ger ett mer tilltalande utseende från nära håll.
 
Canvas
Canvas, är en en måttligt hopslagen grovtrådig väv i tuskaftbindning. Det är ett mycket tåligt tygmaterial, och används där slittålighet krävs och för dess estetiska egenskaper.
Canvas har en något ojämna yta och ger ett nautiskt intryck, och kan uppfattas som en lite mer exklusiv banderoll.
 
Övrigt
Andra material kan exempelvis vara polyester, fiberpapper/Softwave, polystrech, trilobe.
 
Banderoller kan både digital- screen- och sublimeringstryckas.
Banderoller med digitaltryck lämpar sig bra till även större kvantiteter men till större upplagor tillverkas de oftast med screentryck.
Screentryck ger ett bra tryck på både stickade och vävda banderoller och vid genomtryckning används polyester som banderollmaterial.
Sublimeringstryck innebär tryck som infärgar materialet med trycket istället för att hamna på ytan, vilket innebär mycket hög hållbarhet.
Banderoller förses oftast med öljetter för upphängning eller uppfästning. De kan också fästas upp med skenor om banderollen har insydda kanaler, eller skenor som knäpps fast i ovan- och underkant av banderollen för stabilitet.

Utomhusbanderoller exponeras för väder och vind och utsätts därmed för slitage. Elementen går inte att påverka, men genom att välja rätt textiltyp och/eller utförande kan du åstadkomma en stor skillnad i livslängd för din banderoll. 


 
 
 
Tillbaka till bildgalleriet
 

 

  E-post: info@clarex.se  |  Telefon: 08-33 75 80  |  Stubbsunds gård, Stubbsundsvägen 19, 131 41 Nacka  |  Copyright © 1990 - 2024 Clarex Europa AB